Koření

Řadit podle: Ceny Názvu
10 Kč
Přidáno
Majoránka zjemňuje chuť játrových knedlíčků, téměř všech polévek, především bramborové, gulášové, hrachové a jiných. Je vhodná do mletého masa, luštěnin, do rybích salátů atd.
11 Kč
Přidáno
Koriandr je zapomenuté koření s příjemnou kořennou chutí a vůní.
11 Kč
Přidáno
Sušený drcený petrželový list nahradí po celý rok zelenu petrželu do polévek, salátů i pomazánek.
12 Kč
Přidáno
Bobkový list patří do každé marinády, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě.
12 Kč
Přidáno
Koriandr je zapomenuté koření s příjemnou kořennou chutí a vůní.
13 Kč
Přidáno
Oregano - dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou.
14 Kč
Přidáno
Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky.
14 Kč
Přidáno
Používá se do uzenin, k vepřovým a skopovým pečením, do paštik, zeleninových polévek, ke zvěřině, k játrům a do telecího. Je nepostradatelný na přípravu marinád k nakládání masa a na grilování.
14 Kč
Přidáno
Hořčice je palčivé koření, které nemá výraznou vůni. Bílá hořčice se používá ke kořenění nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád a nálevů do salátů, ale i ke kořenění minutek.
14 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
15 Kč
Přidáno
Kurkuma se také nazývá "indický šafrán" protože obsahuje žlutá barviva, díky kterým je ji možné použít tam, kde se používá šafrán.
15 Kč
Přidáno
Směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy k usnadnění ztrávení především tučných a nadýmavých pokrmů.
15 Kč
Přidáno
Chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin.
15 Kč
Přidáno
Zázvor se používá především v indické a čínské kuchyni.
16 Kč
Přidáno
Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti.
16 Kč
Přidáno
Libečkový list se hodí do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu.
16 Kč
Přidáno
Vyvážená směs koření, bylinek, soli a glutamanu určená ke grilování každého masa.
16 Kč
Přidáno
Směs koření neobsahuje sůl ani glutaman ani jiné chemické přísady.
16 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.
16 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
17 Kč
Přidáno
Chilli je nejostřejší ze všech ostrých koření.
17 Kč
Přidáno
Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod.
17 Kč
Přidáno
Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Bílý pepř je jemnější, zelený vonnější. Lze je používat i ve směsi.
17 Kč
Přidáno
Listy rozmarýnu jsou velmi aromatické silné koření.
18 Kč
Přidáno
Vyvážená zeleninová směs typu Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni především ke kořenění všech druhů masa. Neobsahuje žádné chemické přísady ani sůl.
18 Kč
Přidáno
Indická směs na ryby je ostřejší směs, která se podobně jako Kari hodí ke kořenění různých pokrmů i vegetariánských. Pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.
18 Kč
Přidáno
citronová kůra Dennree je ideální pro dolaďování sladkých jídel, dezertů, pečiva, nápojů a slaných pokrmů.
19 Kč
Přidáno
Gruzínská směs využívaná do pokrmů, omáček; vhodné pro tepelnou úpravu grilováním, pečením, dušením.
19 Kč
Přidáno
Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách.
19 Kč
Přidáno
Směs koření k úpravě mletého masa ve stylu tradiční české kuchyně (karbanátky, sekaná).
19 Kč
Přidáno
Směs koření do chlebového těsta.
20 Kč
Přidáno
Bylinkové máslo se hodí k vařeným či pečeným bramborám, k minutkám a samozřejmě na pečivo.
20 Kč
Přidáno
Indická "domácí směs" je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky.
20 Kč
Přidáno
Kořenící směs, která dodá pokrmu orientální příchuť.
20 Kč
Přidáno
Koření na ryby je směs bylinek a koření s přísadou soli a kys. citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením.
20 Kč
Přidáno
Divočina je směs koření a bylinek k úpravě masa „na divoko“. Hodí se k nakládání masa, k pečení i úpravě minutek, a to jak ze zvěřiny, tak i jiných jako např. „kuřete na divoko“.
20 Kč
Přidáno
Kayenský pepř a chilli jsou nejostřejší ze všech ostrých koření.
20 Kč
Přidáno
Majoránka pochází původně ze středomořské oblasti a staří Řekové ji považovali za symbol štěstí.
21 Kč
Přidáno
Chicken masala je indická ostřejší směs na kuře, která se ale hodí podobně jako Kari ke kořenění i jiných, také vegetariánských pokrmů.
21 Kč
Přidáno
Směs koření, kterým stačí posypat pizzu před pečením a dostanete tu správnou italskou chuť Vaší pizzy.
21 Kč
Přidáno
Kopr je nezbytná přísada koprové omáčky nebo polévky Kulajdy.
21 Kč
Přidáno
Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů.