Benkor

Řadit podle: Ceny Názvu
19 Kč
Přidáno
Gruzínská směs využívaná do pokrmů, omáček; vhodné pro tepelnou úpravu grilováním, pečením, dušením.
25 Kč
Přidáno
Koření, které se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání červené řepy nebo mrkve, patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše a sladkých rýžových pokrmů.
90 Kč
Přidáno
Tradiční koření a léčivka Indie, arabských zemí a starého Říma. Může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatické, dávkujte opatrně!
24 Kč
Přidáno
V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
37 Kč
Přidáno
V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
28 Kč
Přidáno
Delikátní, originální bylinná směs pro použití od posoleného krajíce chleba přes polévky, saláty, omáčky masa i ryby.
14 Kč
Přidáno
Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky.
12 Kč
Přidáno
Bobkový list patří do každé marinády, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě.
20 Kč
Přidáno
Bylinkové máslo se hodí k vařeným či pečeným bramborám, k minutkám a samozřejmě na pečivo.
28 Kč
Přidáno
Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu minutek, do gulášů a omáček.
27 Kč
Přidáno
Používá se hlavně v Indii, Turecku, na Středním Východě ke kořenění zeleniny, luštěnin, chleba, jogurtů, sýrů, jehněčího a drůbežího masa, na steaky, do jogurtového dressingu.
50 Kč
Přidáno
Listy medvědího česneku mají jemnější chuť a jsou lépe snášeny těmi, kdo špatně tráví běžný česnek.
27 Kč
Přidáno
Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku.
21 Kč
Přidáno
Chicken masala je indická ostřejší směs na kuře, která se ale hodí podobně jako Kari ke kořenění i jiných, také vegetariánských pokrmů.
17 Kč
Přidáno
Chilli je nejostřejší ze všech ostrých koření.
19 Kč
Přidáno
Směs koření do chlebového těsta.
24 Kč
Přidáno
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť.
25 Kč
Přidáno
Známá bulharská směs bylinek,která se používá ke kořenění masitých i zeleninových pokrmů.Obsahuje sůl.
67 Kč
Přidáno
Je směs koření k přípravě indického bílého čaje (Yogi čaje).
20 Kč
Přidáno
Divočina je směs koření a bylinek k úpravě masa „na divoko“. Hodí se k nakládání masa, k pečení i úpravě minutek, a to jak ze zvěřiny, tak i jiných jako např. „kuřete na divoko“.
16 Kč
Přidáno
Fenykl patří do vánočního pečiva, perníku koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny zvláště do červené řepy. Používá se k přípravě bylinných čajů proti nadýmání, podporuje trávení a tvorbu mateřského mléka.
18 Kč
Přidáno
Indická směs na ryby je ostřejší směs, která se podobně jako Kari hodí ke kořenění různých pokrmů i vegetariánských. Pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.
20 Kč
Přidáno
Indická "domácí směs" je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky.
16 Kč
Přidáno
Vyvážená směs koření, bylinek, soli a glutamanu určená ke grilování každého masa.
24 Kč
Přidáno
Směs papriky, sušené cibule, spolu s polévkovým základem, moukou a kořením určený k snadné a rychlé přípravě guláše nebo gulášové polévky.
27 Kč
Přidáno
Směs tradičně používaná ke grilování masa - řecký Gyros.
14 Kč
Přidáno
Hořčice je palčivé koření, které nemá výraznou vůni. Bílá hořčice se používá ke kořenění nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád a nálevů do salátů, ale i ke kořenění minutek.
24 Kč
Přidáno
Černá hořčice se používá především do pokrmů indické kuchyně, kde je vhodné ji předem opražit na oleji.
37 Kč
Přidáno
Hřebíček je velmi aromatické koření.
49 Kč
Přidáno
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do naložené sledkokyselé zeleniny a kompotů.
33 Kč
Přidáno
Jalovec je oblíbeným kořením myslivců a nezbytnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do tmavých omáček, k tučnému vepřovému a skopovému masu, do marinád, ke grilování apod.
19 Kč
Přidáno
Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách.
56 Kč
Přidáno
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel.
19 Kč
Přidáno
Kayenský pepř a chilli jsou nejostřejší ze všech ostrých koření.
14 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
59 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
16 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.
16 Kč
Přidáno
Tento výrobek obsahuje Český kmín, který je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
26 Kč
Přidáno
Římský kmín – šabrej – je příbuzný kmínu kořennému.
27 Kč
Přidáno
Římský kmín – šabrej – je příbuzný kmínu kořennému.
21 Kč
Přidáno
Kopr je nezbytná přísada koprové omáčky nebo polévky Kulajdy.
24 Kč
Přidáno
Tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí většiny průmyslově vyráběných perníků.